S. Nėries g. 14, Naujamiestis, Panevėžio r.

(8 45) 599533

Pirm - Pn: 8:00 - 17:00

Pietų pertrauka 12:00 - 13:00

INTENSYVIAI VYKDOMAS PROJEKTAS „VOSS MODELIO INTEGRAVIMAS KULTŪROS PRIEINAMUMO PLĖTOJIMUI IR KULTŪRINIO ŠVIETIMO STIPRINIMUI PANEVĖŽIO REGIONE“

Toliau vyksta Panevėžio rajono savivaldybės administracijos kartu su partneriais – Panevėžio rajono Naujamiesčio kultūros centro–dailės galerija ir Voss kultūros mokyklos iš Norvegijos Karalystės įgyvendinamo projekto veiklos.

Penkiolika Lietuvos muzikinių meno kolektyvų vadovų, vadovaujami trijų Voss modelio ekspertų iš Norvegijos – Oddvar Nøstdal, Bjørn Breistein ir Russell Gray vykdo mokymų ciklą ir kuria vieną iš projekto kūrybinių produktų – profesionaliąją koncertinę programą, kurią numatoma pristatyti plačiajai visuomenei trimis teritoriniais lygmenimis – vietos, savivaldybės bei apskrities centro.

Siekiant regione gyvenantiems gyventojams sudaryti sąlygas mėgautis aukšto lygio kultūrinėmis paslaugomis, projekto dalyviai gerina savo gebėjimus gilindamiesi į Lietuvos ekspertų skleidžiamą patirtį skaitmeninės rinkodaros, šviesos ir garso technikos, komunikacijos ir kitose srityse, su Voss modelio ekspertais visapusiškai tobulinamas vadovavimas muzikiniams meno kolektyvams, apimantis repeticijų techniką, dirigavimo, kūrinių interpretavimo, analizės, partitūrų skaitymo bei pasiruošimo subtilybes, optimalų muzikantų krūvių paskirstymą, bendrą kolektyvo emocinio intelekto kėlimą. Veiklos vykdomos ir kontaktiniu, ir nuotoliniu būdu – pasitelkiant nuotolinių vaizdo konferencijų organizavimo platformų siūlomas galimybes.

Š. m. birželio mėn. planuojamas vizitas į Voss kultūros mokyklą Norvegijoje bei sukurtos pirmosios koncertinės programos pristatymas Panevėžio regiono kultūros įstaigose.

Projektas įgyvendinamas pagal 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programą „Kultūra“. Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansiniai mechanizmai – Islandijos, Lichtenšteino Kunigaikštystės ir Norvegijos Karalystės indėlis mažinant ekonominius ir socialinius skirtumus bei stiprinant dvišalius santykius su 15 ES šalių Vidurio ir Pietryčių Europoje bei Baltijos šalyse.

Projektą planuojama įgyvendinti per 20 mėn. Projekto vadovas Remigijus Vilys, Panevėžio rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistas.

Informaciją parengė Panevėžio rajono savivaldybės administracijos Investicijų ir užsienio ryšių skyriaus vedėja Miglė Bražėnienė.

Nuotraukose: projekto vykdymo akimirkos.



Skip to content